Checklist voor het reizen met huisdieren

Gepubliceerd op 02/08/2022








Waarom is het zo belangrijk om een checklist voor het reizen met huisdieren te hebben?!


Voor velen van ons is het vanzelfsprekend om hun huisdieren mee te nemen op vakantie en zullen waarschijnlijk weten waar je zoal aan moet denken om je hond of kat mee te nemen op vakantie.
Is het voor jou de eerste keer dat je hond of kat mee gaat op vakantie dan kan deze checklist voor het reizen met huidieren absoluut van nut zijn.
In dit artikel probeer ik zoveel mogelijk in detail te gaan over waar je aan moet denken bij het voorbereiden van je vakantie en het reizen met huisdieren.
Algemene regelgeving voor het reizen met hond of kat binnen de Europesche Unie

Commercieel reizen met huisdieren


Indien je op reis gaat met huisdieren voor commercieële doeleinden gelden er andere regels. Op de website van NVWA kunt u meer informatie inwinnen. Denk hierbij aan het verkopen van dieren, dierententoonstellingen, adoptie van dieren.

Ook zijn er landen die afwijkende regels hebben zoals bijvoorbeeld een verplichte wormenbehandeling of bepaalde hondenrassen die niet toegelaten worden. Bijzonder belangrijk om je goed te informeren tijdens de voorbereidingen want deze afwijkende regels kunnen ook van kracht zijn wanneer je op doorreis bent door een land met afwijkende regels. Het zou bijzonder vervelend zijn wanneer je tijdens je reis in de problemen komt.
Meer informatie m.b.t. de invoereisen kan je terugvinden op de website van het LICG.

62e9202826b6f-Checklist voor het reizen met huisdieren.jpg

Reizen met hond of kat buiten de Europesche Unie

Voor het reizen met huisdieren buiten de EU gelden per land andere regels. Het is wederom enorm belangrijk je goed te informeren.
De benodigde informatie kan je vinden op de website van het LICG.